Meer links

LidmaatschappenNederlandse Teckelclub Deutscher Teckelclub Federation Cynologique Internationale Belgische Teckelclub KNJV
Door de Duitscher Teckelklub onderscheiden met de Bronzener Führernadel

Gonny van Tankeren-Wijnans
Heggeroosstraat 67
5925 BL Blerick, Nederland

E-mail: vanboyvital@home.nl
Tel: 077 382 8042
Mobiel: 06 1242 8020

Archief - 2011
19-11-2011: Naar Kortrijk BE met Canjer 1U Res. CAC. Res.CACIB
en Heike met Gasko. 1U CAC/CACIB . Canjer kreeg hier voor de 8e keer het reserve. Hier zijn geen foto's van.

4-11-2011: Met Canjer naar Minden ter hoogte van Osnabruck. We zouden mee doen met de IVP proef met CACIT bij de Gr Uchte e.V.
Landesverband Weser-Ems. Hier heb ik een 1e prijs gehaald en het CACIT gekregen. Het was een ijskoud weekend. Het verdere relaas staat bij Jachtproeven.


3-11-2011: Hubertusmis in het kapelletje van Geloer in Belfeld met Hèléne Tibor in auto, Lobke, Canjer, Dusty, Boef en Dylan.

26-10-2011: Brithany van Boyvital zou 5 daagjes op vakantie komen maar dit ging helaas niet door omdat ze heel erg schijnzwanger was. Ik heb 4 jongens die dit aanzien als loopsheid.

30-09 / 01, 02-10-2011: Vertrokken met mijn vriendin Heike Junge en haar Teckel Eddie naar Aachen voor de Eifelpokal proef in Hürtgenwald met 2 hondjes niet alleen met Dusty maar door omstandig heden ging ook Canjer mee.

1e dag SchwPoR 40 uur. Eerst met Dusty en een uurtje later met Canjer. Met Dusty gezakt na het 2e wondbed kregen we een kudde herten in ons perceel en ik moest het afbreken, en met Canjer geslaagd met 4 verwijzers in 63 minuten.

2e dag Waldsuche. Met Dusty gezakt en Canjer geslaagd. Van de 7 voorjagers zijn er 3 geslaagd waarvan Heike met Eddie Eifelpokal winner. Laura Vollmer met Hamlet de Gérmemont 2e en Canjer v. Boyvital 3e. Het hele verhaal van de Eifelpokal staat bij Jachtproeven.

25-09-2011: Vandaag nog een spoor gelopen met Dusty in een bos wat totaal kapot is gemaakt. Piet had gisteren een spoor 1200 meter met 5 verwijzers uitgelegd. En ik was hier met Dusty nooit geweest. Ik heb er 45 minuten over gedaan en 4 verwijzers gevonden. Dus ik ben heel tevreden en klaar voor de Eifelpokal komend weekend.

24-09-2011: Met Boefke en Dylan naar DTK Gruppe Mönchengladbach e.V. hier werd een spellendag gehouden voor de teckeltjes, maar er deden ook een paar andere rashonden mee. Het was heel erg leuk en de spellendag was een succes. Ook was er genoeg te eten en te drinken. Alleen het lange wachten was niet zo leuk en zeker niet voor Dylan die niet ophield te krijsen als ik maar even uit zicht was. Zie foto's.

17-09-2011: Ik kreeg 1 week geleden een mail of ik nog mee wilde doen met de SchwhkF vanwegen enkele afmeldingen bij de Gr Kleve DE. Dusty stond reserve en ik heb nooit geoefend op fahrtenschuh. Ik trok lotnr 3 en toen ik aan de beurt was zette ik Dusty aan en hij liep eigenlijk het spoor geweldig af en na de eerste verwijzer en wondbed ging hij even recht door en ik zag het op tijd en heb hem terug geroepen en op nieuw aangezet en zag de 2e verwijzer en wondbed en toen nog één verwijzer en toen naar het stuk. Hier lag dus de kop van een Hert en ik was zo blij voor Dusty dat hij eindelijk het stuk had gevonden. Hij heeft afgelopen jaar 4x een natuur nazoek gedaan en het stuk niet binnen gehaald omdat de jagers eerst zelf gaan zoeken en dan soms ook nog met honden! Vinden ze het dan toch niet, dan moet ik komen! Door deze nazoeken heb ik Dusty ook vertrouwd en heb hem laten gaan. 1e prijs 100 punten.

10-09-2011: Bundes Sieger Suchen Hürtgenwald Aachen.
40 uur proef.
Ik werd na 8 1/2 uur wachten om 5 uur opgehaald en naar het perceel gebracht waar ik Canjer moest aanzetten. Ik zette hem aan de aanschot en hij liep eigenlijk na meerdere keren hem toch gecorrigeerd te hebben naar het 1e wondbed en ook het 2e wondbed maar dit laatste had hij volgens de keurmeesters afgesneden. Van deze proef is geen groep foto. Het verdere relaas van deze proef bij Jachtproeven en foto's.


27,28-08-2011: WUT Schweisprüfung ohne Richterbegleitung 20/40 SchwPoR in Aesch Zwitserland.
Helaas niet geslaagd met Canjer, maar als enige gezakt op 40 uur oud spoor aan het stuk gekomen maar jammer genoeg zonder verwijzers waar je er minstens 2 van de 5 mee moet nemen en je mag er 90 minuten over doen en ik was er met 85 minuten. Dus ook nog in de tijd. Van de 15 voorjagers in totaal, 7 voorjagers 20 uur en 8 voorjagers 40 uur. Maar 2 geslaagde en deze liepen 20 uur oud spoor. We hadden lotnr 3 en er was voor iedereen een beker zie foto.
Mijn verhaal is te lezen bij jachtproeven en foto's.


17,18,19-06-2011: Game Fair in Neunen met Canjer, Dusty, Boef en Dylan. Het was bedoeld om mijn Teckels te promoten als zweethonden en dekreuen, maar de laatste dag was ik de roedelleider even weg en er vond een incident plaats wat niet zo leuk was. Hier heb ik weer van geleerd dat je een roedel niet op een vreemde plaats met vreemde mensen aan iemand anders mag toe vertrouwen.

11-06-2011: Met Canjer naar België Villers Bonne Eau SchwPoR 20.
Helaas niet gehaald. Ik heb het afgebroken na 45 minuten. Heb 2 wondbedden gevonden maar vond geen verwijzer. Ben nog terug gaan zoeken maar niets gevonden. Jammer ik weet zeker dat Canjer goed zat. Toen ik de keurmeesters belde dat ik stopte, zeiden ze dat ze mij zagen en dat ik nog 3 kwartier de tijd had. Ik zei dat ik stopte ik had geen verwijzers.

21-05-2011 Ik heb mee gedaan met de Auswahlsuche in de Gr Dahlerau met een zweetspoorproef.
Mijn vriendin Heike Junge vroeg mij om mee te doen met deze proef en ik dacht dit is een goede oefening als ik met Canjer 28-08-2011 naar de SchwPoR WUT proef in Zwtserland ga.
Totaal ontspannen trok ik lot nr 1. Het was kurkdroog en ik zette Canjer aan. Hij zat heel goed op het spoor dat meer dan 48 uur lag. In 30 min heb ik over 1000 á 1100 meter gelopen. Ik riep 2 x zweet 3 x wundbed en we kwamen met veel geklauter en steil naar onder lopen totaal kapot aan het stuk. De jachtheer wilde per se mee lopen want hij geloofde niet dat een Teckel een spoor kon lopen dat 48 uur van te voren was gelegd. Hij had mee geholpen met het spoor leggen. Hij wilde ook met eigen ogen zien of een teckel dit kon. Toen Canjer aan het stuk kwam kon deze man er niet over uit dat ik met een Teckel dit moeielijk spoor met weken droogte kon lopen. Hij viel op zijn kniéen en prees mij en Canjer de hemel in en hij zou het nooit geloofd hebben als hij het niet zelf had gezien. Canjer heeft ook Super gelopen. En we kregen een 1e prijs met 100 punten en Tagessieger. Dus ik mag mee doen voor het Landesverband Rheinland aan de Bundessiegersuche op 10-09-2011 maar dit is in Aachen waar het voor Canjer heel moeielijk wordt. Dit had ik totaal niet verwacht en ook niet op gerekend, maar we gaan er voor.
Hij heet niet voor niets Canjer.

14-05-2011 Vanmorgen naar Göttingen DE gebeld  en alle 4 mijn dekreutjes zijn OI vrij.

08-05-2011 Naar Dortmund –Europasieger   Eddie v. Boyvital kreeg hier een 5 SG.
De keurmeester was W Finnern D
Na 6x U was het zeer teleurstellend om nu 2x SG te krijgen.
Ik had de indruk dat er toch weer naar de  grotere types gekeken werd.

06-05-2011 Naar Dortmund FCI- Jahrhunderdsieger Eddie v. Boyvital  kreeg hier een 4 SG. De Keurmeeester was W Trumfheller D

22-04-2011 Naar de Gr Niederrhein Osternfrühstuck en ik kreeg de Bronsener fürernadel overhandigt.

08-04-2011 Ik werd een week geleden door Sabine van der Helm (Catvertise) gebeld  of  ik nog 7 teckels had voor een foto shoot. Deze ging over het verborgen leven van Koningin Beatrix. Het schijnt dat zij als jonge vrouw ging  jagen  met 10 korthaar teckels . Dus vandaag   naar Velsen met alle hondjes de lokatie was Landgoed Beeckestijn. Deze fotosessie was voor een sjiek blad HOLLANDS DIEP. Het was een hele reis met mijn 7 modellen 2 uur heen en 2 uur terug. Binnen een uurtje waren we klaar. Fotograaf Carli Hermés nam de foto’s.
Bijgaande foto’s staan in het magazine. Verdere foto’s die ik gemaakt heb staan bij foto’s en dan nieuws.
Meer info: www.hollandsdiep.nl

02-04-2011 Met Eiko naar de gruppe  Kleve  Spoorluid proef. De week er voor heb ik met Boef geoefend en heeft toen één haas gehad. Ik zocht hem in de buurt van siervogels waar ik hem voor het laatst zag. Ik dacht, hij gaat achter deze vogels aan. Hij kwam op het spoor terug. En ik had het niet gezien. We liepen door sompige weilanden langs de NIERS die een paar weken er voor buiten haar oevers trad. En de honden zaten allemaal onder de modder. Boef heeft hier wat opgelopen hij was daags er op ziek. De hele week was hij ziek en heeft alleen nog maar gekookte kip en rijst gehad en diaree tabletten.! Hij wilde niet werken
Hij was nog niet in orde. Jammer gezakt!

11-03-2011 Met Torina dochter Mischa, Lotje, Emma, Evie naar DA Oosse  voor de entingen.
Evie was sinds mijn laatste enting van 9 weken niet meer ingeent! Ongelofelijk dat men zich zo in een pupkoper kan verkijken. En ik had ze misschien toen wel beter kunnen plaatsen.

03-03-2011 Met Canjer, Dusty, Boef en Dylan oogspiegeling bij Mevr Stroble in Horst.
Ze zijn  alle  vier Cataract en Distichiasis vrij.

27-02-2011 Met Eddie v. Boyvital naar Hoogstraten !!! 2 uitmuntend.

26-02-2011 Voor Eddie en Eiko A nr aangevraagd bij de DTK.

18-02-2011 Vandaag naar Dierenarts Oosse in Kessel-Eik. Canjer, Dusty, Boef en Dylan laten inenten en heb Brithany ook meegenomen en heeft nu ook weer haar entingen gehad.

14-02-2011 Vandaag ook Britje 6 jaar gehaald en herplaatst. Ze heeft het enorm naar haar zin. Ze krijgt nu veel aandacht van 2 tieners, vrouwtje en een kat.

13-02-2011 Met Eddie v. Boyvital naar Reihnberg Int Nat. Tentoonstelling 2 uitmuntend R.DTK-R VDH.
Deze dag kon ik er niet bij zijn, bij de herplaatsing van Evie  v. Boyvital 3 jaar uit het laatste nestje van Abby  s ‘avonds  nog  naar Mourids en Torina Morpey gebeld maar alles is goed gegaan. Ze ging zo mee en sprong zo in de auto werd mij verteld.

11-02-2011 Naar Duisburg gereden en de 3 gebrauchsieger titels van Abby, Canjer en Dusty laten bevestigen.

04-02-2011 Met Dusty naar Eindhoven Int. Nat. Tentoonstelling 2ZG. Het was verschrikkelijk. Een zweethond eerste klas die op een show moet lopen waar tich loopse teven rondlopen. Naast mij zat iemand met een hondje waar Dusty steeds naar toe trok. Ik vroeg is u hondje loops, hij zei nee maar ik had vorige week een dekking en het teefje heeft mij op de schoenen geplast. Nou dank je wel zei ik! Ik loop hier met een werkhond en inderdaad overal waar deze man gelopen had en liep ging Dusty met zijn neus over de grond. Hij toonde zich niet zoals een showhond dit moet doen. Ik kon hem met het dunne showlijntje ook niet corrigeren. Hij ging alleen maar met zijn neus over de tapijten waar daags er voor ook al hondjes over hadden gelopen.

29-01-2011 Ik werd uitgenodigd om met mijn hondjes mee te doen met een Baujagd  in Sachsen-Anghalt. Met Abby, Canjer en Dusty naar Oost Duitsland gereden. Een slaapplaats voor één nacht hadden ze voor mij geregeld. Ik heb deze dag 3  Duitse gebrauchsiegers gekregen. Canjer werkte op een wasbeer en dreef hem er uit en Abby en Dusty  lieten  een   vos springen. Het was enorm spannend, zeker voor mijn  Abby nu 8 jaar waar ik zoveel sucses  mee heb gehad. Ze liet geweldig werk zien en ze  kreeg  de titel die ze verdiende. Ik wist wel dat ze het kon. Wat was ik blij dat ze mij gevraagd hadden, het was 12 uurtjes rijden heen en terug, maar het was het waard. Zonder mijn 3 jachttoetsen had ik niet mee mogen doen!
Klik hier om door te gaan naar de Jachtproeven foto's.

09-01-2011 Foto’s gemaakt aan de Maas met hoog water.