Meer links

LidmaatschappenNederlandse Teckelclub Deutscher Teckelclub Federation Cynologique Internationale Belgische Teckelclub KNJV
Door de Duitscher Teckelklub onderscheiden met de Bronzener Führernadel

Gonny van Tankeren-Wijnans
Heggeroosstraat 67
5925 BL Blerick, Nederland

E-mail: vanboyvital@home.nl
Tel: 077 382 8042
Mobiel: 06 1242 8020

Archief - 2013

 

20-12-2013: UIteindelijk toch nog op het laaste de Kerstkaart gemaakt. Wat ik eerst niet meer wilde doen. Maar het is verschrikkelijk raar dat ik in een paar maanden tijd van 7 hondjes naar 5 ben gegaan. Abke is verlost en Dylan heeft een leven als een prins. Maar ik mis ze elke dag. Abby's moeder Nieky is 13 1/2 en (Aliesja) Lisa haar zusje is 11 jaar. Hoe lang zal ik hun nog hebben!!!???

14/15-12-2013: Jachtavontuur met Canjer Dusty Boefke in Stadkyll Eifel. Zie verder foto's jachtproeven en verhaal.

3-12-2013: Vandaag is het 17 dagen geleden dat Abke net is overleden en ik mis haar enorm.
Vandaag pas de mail gelezen. Joep (Benson) v. Boyvital 9 jaar van mijn 2e nestje is overleden. Hij was al weken ziek. Wens baasje en het vrouwtje heel veel sterkte met dit verlies.

18-11-2013: Met Abke naar het huisdieren crematorium De Peelrust in Handel bij Gemert. Alle hondjes waren mee en we werden heel erg fijn ontvangen. Er werd geweldig uitgelegd hoe alles zou verlopen en ben bij haar gebleven tot het laatst dat ze in de oven ging en ik weet nu zeker dat ze bij mij is. Miên maedje en werkhûndje ik zal dich noejt vergaete en weej zeen oos zeker weer truuk achter de regenboog!!

En neet te vergaete hartstikke en keivuul bedank aan José Verhagen wat Abby's kâêrtje gemak haet. Dees vrouw is ein oet doezend die zoe meiveulend andermans leid op pepeer kan zette.
José bedank, veur ut steeds weer opniej verandere als ik iets naet good vônd!!!
Ook bedankt aan alle vrienden en bekende voor het medeleven zo wel met kaartjes, telefoontjes en de zeer vele mails. Het heeft mij enorm goed gedaan.

17-11-2013: Vanmorgen is mijn beste werkhondje Abbygail v. Boyvital in mijn armen overleden.Ze had de titels Int.Nat. Kampioen, Belgisch kampioen, Duits Gebrauchsieger,SFK, SP,ST,SchwhK, SchwhK40, SchwhN, SchwhK CACT,BhfK95, VP, IVP, ZW, Europapokaal VP Frankrijk 2008, Europapokaal Tjechié 2009, WaS, SchwPoR 20 WUT Oostenrijk 2009,Beste werkhond 2008, BhN (F), WaT.

17-11-2013: Abke ging rond 9 uur nog door het honden luikje en ik ging kijken wat ze ging doen... ze lag achter aan de poort op de koude tegels...heb haar naar binnen gedragen en neer gezet. Ze liep de kinderbox in, waar mijn 3 meisjes moeder en 2 dochters altijd samen liggen. Maar moeder en zusje gingen al dagen niet meer bij haar liggen! Canjer haar zoon lag wel bij haar. Om kwart voor 10 kwam DA Noortje Hendriks, Ik haalde haar uit de box en ze was al heel erg slap. Noortje heeft haar hart geluisterd en ze zei dat het al oversprong. Ze had ook al bloeduitstortingen op het tandvlees. Ze gaf haar een spuitje en we hebben haar omgedraaid om de fatale spuit in haar hart te zetten. Ik lag op mijn knieën bij haar en hield haar kopje vast en ze zuchte een paar keer en het was gedaan. Abbygail v. Boyvital is niet meer. Mijn eigen gefokt hondje en beste werkhond waar ik mee door heel Europa ben gereisd is er niet meer. Niemand kan zich hier in verplaatsten wat je mee maakt. Ja toch sommige hondenmensen!!!

16-11-2013: Van alles geprobeerd om eten te geven, rundvleessoep gemaakt, biefstuk, tartaar, kip,wat ze allemaal voorheen heel erg graag at. Abke wilde niet meer. S' nacht met haar opgezeten en haar op tijd in mijn armen gehouden en bij haar op de grond gelegen. Tegen 1 uur s 'nachts wilde ze weer naar buiten de poort. Schijnlamp mee en zag dat ze door het natte gras weg liep...ze ging verderop in het natte gras liggen. Heb haar naar binnen gedragen en vast gehouden. Haar buik hoorde ik rommelen en haar hart ging te keer als een stoomwals. Heb toen gedacht ik moet wat doen, en s 'morgen om 9 uur heb ik de DA gebeld dat ze moest komen. Ik was zo bang dat ze zou stikken of nog op het laatste moment nog pijn zou lijden.

15-11-2013: Ik heb één week lang op de bank geslapen. Ze heeft tenslotte bijna 11 jaar bij mij geslapen en ik wilde niet dat ze die inspanning nog zou doen om naar boven te lopen wat ze nog steeds deed. Ben ook niet meer gaan werken, ik wilde bij haar zijn als ze dood ging. Ik wilde Abke laten inslapen deze dag...maar s' morgens stond ze bij de voordeur dat ze mee wilde naar de uitlaatplaats waar ik elke dag 6 km naar toe rijd. Ze wilde alleen nog maar uit vieze poeltjes drinken. Ik wilde haar de pillen niet meer geven. Ze kwam aan het kokhalsen als ik haar de pillen gaf. DA Oose in Kessel-Eik gebeld wat ik moest doen. En of ik kon stoppen met de pillen. Hij zei ja! S 'avonds haar de pillen niet meer gegeven.

13-11-2013: Piet gaat freteren om een konijn te bemachtigen. Abby eet alleen nog rauw vlees. Maar heel erg weinig.

9/10-11-2013: IVP landesverband Weser/Ems e.V Üchte Petershagen/Kirchdorf.
Met Eiko v Boyvital naar Uchten. Zie foto's jachtproeven en verhaal.


19/20-10-2013: IVP proef in Dilsen - Hingeon in België. Zie foto's jachtproeven en verhaal.

4/5-10-2013: Verbands Fährteschuhprüfung 20. Hohe Rohtskopf Grebenhain-Hochwaldhausen met Caruso-Canjer v.Boyvital. Zie verder foto's jachtproeven en verhaal.

3-10-2013: Vandaag is Dylan, (Eddie v. Boyvital) voor goed naar een ander baasje gegaan. Ik heb dit hondje na 2 jaar terug gekregen en hij was totaal traumatiseert. Ik had hem al weer 3 ½ jaar terug maar hij kon niet wennen aan de roedel en was niet gelukkig. 2x had Boefke zijn broertje hem al gebeten. Hiermede door heb ik besloten om te stoppen met fokken van Teckels. Dat ik hem zou gaan plaatsen is niet over een nacht ijs gegaan. Piet is mantelzorger bij een gehandicapte man. Hij heeft Dylan een paar maanden lang elke dag meegenomen om te wennen. Piet komt er elke dag, maar als hij weer gaat, kijkt hij nog niet meer om. Hij heeft nooit gejammerd of gepiept bij deze man. Ongelofelijk, hij heeft mij 3 ½ jaar mijn leven zuur gemaakt met zijn gejammer en gepiep. Ik heb van alles met hem gedaan om hem over zijn trauma's te helpen. Hij trok wel naar mij, maar ik kon hier ook niet meer mee om gaan. Dit hondje wilde alleen de aandacht, en dat ging niet met 6 andere hondjes. Hij is nu echt ontspannen. En hij hoeft niet meer in de auto, hierdoor werd hij ook behoorlijk gestrest. Hij is van mij en blijft van mij. Ik zorg voor hem op afstand. Maar waar hij nu woont, twee straten verder is hij heel erg gelukkig en hij krijgt de aandacht die hij zo nodig had. Ik mis hem ondanks alles toch.

8-09-2013: Duisburg Met al mijn hondjes naar Duisburg Am Kaiserberg kliniek Ik was hier met Abke onder controle. Ik had mij opgegeven voor een seminar aangaande de nieuwste echo apparatuur en waar Dierenartsen een cursus volgde van 3 lessen voor een aanzienlijk bedrag. Ik werd begeleid door mijn Dierenarts Oose uit Haelen/Kessel-Eik. Hij hielp mij met de hondjes want hun waren de modellen waar de Dierenartsen van moesten leren en het was uiteindelijk een goede uitslag. De jongens waren allemaal goed en Lisa ook, Nieky had met haar 13 ½ jaar een ruisje maar Abke was minder, ze heeft lekkende hartkleppen! En het zag er niet goed uit! TA Roggon zou haar nog helpen met de gepaste medicijnen. We kregen eten en op het laatst nog en voor Abke gratis medicijnen. Zie verder bij foto's.

30/31-08, 01-09: Met Dusty v. Boyvital 2e Gröser preis der Erdhunden in Hildburghausen Thüringen. Zie foto's jachtproeven en verhaal.

24/25/08/2013: Naar Überhernn in Saarland,WUT Schweisprüfung Ohne Richter 40 met Canjer v. Boyvital. Zie verder foto's jachtproeven en verhaal.


28-07-2013: SchwPoR 20 / 40 uur. LV. Rheinland Pfalz / Saarland.
Met Heike haar hondje Gasko en Canjer naar Allenbach gereden.
Dusty heb ik ook meegenomen. Zie verder foto's jachtproeven en verhaal.


6-07-2013: Met Abby en Lisa naar Lüllingen DTK gruppe Geldern. Was uitgenodigd voor het Grill fest en het was heel gezellig. Toen ik rond half 11 thuis kwam, was mijn man in de vitrinekast gevallen, waar mijn kostbare verzameling stond. Dit was een van mijn grootste rampdag die je je maar kan voorstellen. Alle dure beeldjes zijn kapot, pootjes af, kopjes af, staartjes af. In een woord verschrikkelijk.Vanaf dat ik Boyke had 1993, was ik verzamelaar. En het meeste is nu kapot. Gelukkig waren mijn jongens en Nieky niet in de buurt. Dit was voor mij de grootste geruststelling.

28-06-2013: Kreeg vandaag na 2 jaar wachten Canjer zijn Int. Nat. Schoonheids diploma.

24-06-2013: Hiep hiep hoera, ons Stammoedertje Nieky is vandaag 13 jaar!

21-06-2013: Vandaag voor de 2e keer film opname Bro's before Ho's nu naar Amsterdam en weer met allemaal mij jongens. Heb vandaag wel wat te eten gehad, maar ook dank zij Sabine van het Casting bureau die er vandaag wel bij was. Moest om half 7 daar zijn maar was er al om 6 uur. Ik had er net zo goed 's nachts 00.30 kunnen zijn. Vindt het schandalig dat hier zo'n misbruik wordt gemaakt van figuranten die uren achtereen staan te wachten. En zeker als er dieren worden gebruikt. En dat alles voor een paar euro's.
22-06-2013: Was om s'morgens om kwart over 5 thuis.Canjer had het wel heel erg goed gedaan. Het is een nieuwe film van producent 'Eyeworks Film' in de regie van Flip Haars & Flip van der Kuil.


14,15-06-2013: Vrijdags vertrokken met Heike, Canjer, Dusty en Eddie naar het Pfalzerwald.We hadden ingeschreven om mee te doen aan een Verbands Schweisprufung. Canjer had ik ingeschreven. Zie verder foto's jachtproeven en verhaal.

8-06-2013: Naar Haarlem voor filmopname voorde nieuwe NL Speelfilm Bro's before Ho's, met alle 4 de reutjes was de afspraak. Was om 13.00 uur in Haarlem en heb moeten wachten tot ca.19.45 voordat we eens wat moesten doen. Ik heb Canjer ingezet omdat hij het oudste is en flexibel. Maar de andere hebben wel steeds in de auto gezeten. Heb ze wel een paar keer uitgelaten. Maar het is niet leuk om de hondjes zo lang in de auto te laten op een drukke winkelstraat in het centrum van Haarlem. Was 's nachts om 00.15 thuis. Op de foto met acteur Henry van Loon.

31-05, 1,2-06 2013: Met de reutjes naar de Game Fair in Neunen. Vrijdags was het weer enigszins, maar er was weinig publiek. Deze dag was Ruudje en Marjan en Simone er ook. Zaterdags regen en kwam Roos met Diederik mij gezelschap houden. Zondags was het s' middags mooi weer. Deze dag was Torina er bij. Heb alle dagen een zweetspoor demonstratie gegeven. Laatste dag heb ik mijn groene binnenvoerings vest verloren, vind dit heel erg jammer!

15-03-2013: Vandaag kreeg ik het diploma van de FCI Int.Nat.Werkkampioen voor Caruso-Canjer v. Boyvital. Nu nog zijn Int.Nat.Schoonheidskampioenschap waar ik al 2 jaar op wacht.

09-02-2013: Bau Übergreifende Treibjagd in Sachsen-Anhalt. Met Canjer, Dusty, Boef en Dylan. Zie foto's jachtproeven en verhaal.

03-02-2013: Stöbernproef Boefke bij de Gr Kleve. Zie foto's jachtproeven en verhaal.